mandag 5. oktober 2009

Korea 2009

Jeg har satt nesen mot Korea. For å besøke Kjetil mens han er på jobb, og for å få en god ferie. Jeg tenkte bruke bloggen min som en liten reiseblogg disse ukene jeg skal være her, så dere der hjemme kan se litt av hva jeg gjør, og så blir det jo så mye mindre å fortelle når jeg kommer hjem! :D

Dag 1 - bursdagen til Kjetil!
Jeg pakket med meg Ellen og bagasjen, satte nesen mot svigers for å hente Kristin. Hun satt på med oss inn til Oslo.
Vi hadde en fin kjøretur innover, Ellen så på film og koste seg.
Stoppa og strakk på beina et par ganger - ene gangen vanket det is! :D
Vel inne i Oslo, så kom farmor og hentet Ellen. Ikke helt klar for å bli med, men det gikk veldig greit. Kristin gikk videre dit hun skulle og jeg satte nesen mot IKEA.På IKEA traff jeg en gjeng flotte damer fra jenteforumet. Darling hadde med seg lille Alvida, såååå søt ei lita jente! :) Cille, Lottis og Gladdis var også der, og er nydelige som alltid! :D


Etter en god time, en kopp kaffe og et wienerbrød så var det på tide å kjøre videre mot Eidsberg. Fam Koht Norby ventet på meg. Eller - de gjorde vel strengt talt ikke det siden jeg kom til tomt hus!

Der fikk jeg leke med både Andrine og Sindre - to herlige småtasser!
Fikk skravlet fra meg, drukket litt rødvin og kost meg. Kjempetrivlig!!!
Dag 2
Puh... at jeg er så rolig er jo et under! Jeg burde vært spist opp av nervøsitet osv osv.


Før jeg reiste så kunne Eva Elisabeth fortelle at personen til venstre var en trivlig person, mens den til høyre ikke var fullt så hyggelig...Vel fremme i Oslo igjen, traff jeg Kristin som skulle ha bilen min! Den fikk hun og jeg tuslet inn på Oslo S for å finne meg et tog til gardermoen.

Bagasjeinnsjekk, sikkerhetskontroll og alle sånne artige ting gikk som smurt, og da var det bare å finne gaten og vente.... og vente.... og vente......
Heldigvis for at jeg hadde med meg pc'n min. Da var det jo bare å kjøpe seg litt internett, og surfe rundt! :DVel inne på flyet til Frankfurt var det jo bare å sette seg til, og jeg kom til å tenke på Eva Elisabeth hadde sagt... Vel Eva Elisabeth; DU TOK FEIL!!!! Til høyre for meg hadde jeg nemlig et vindu - og det er jo en trivlig nabo spør du meg! Ikke prater det eller noe sånt. Til venstre satt det et vandrende parfymeri fra Tyskland. Hun hadde på seg så mye parfyme at jeg holdt på å gå i bakken når hun kom! Det STINKET!

Velvel, her var det bare å plugge inn musikken, finne frem boka (som forøvrig heter Tyskerungen, og som har bilde av et hakekors inni et vanlig kors) Dere kan tro ho dama så rart på meg når jeg hadde boka på fanget. *ler* (Og det er en snill bok altså, kriminalroman)

Strikketøyet kom også frem, og da så hun enda rarere på meg.

Bilder tok jeg også...

Så jeg har herved bevist - Nordmenn er gale!I frankfurt fant jeg en McDonalds. Mat må man ha - i den grad det kan kalles mat... Magefyll
hvertfall!

Tuslet gjennom nok en sikkerhetskontroll, og videre til en meget skeptisk tysker i passkontrollen..
Passmann: Ah, a Norweger...
Jeg : Japps.
Passmann: Hvor skal du?
Jeg: Korea
Passmann: Alene???
Jeg: Ja.
Passmann: Hva skal du der?
Jeg: På ferie.
Passmann: Alene???
Jeg: Ja.
Passmann: *himlermedøya* Javel, god tur...
(samtalen foregikk på tysk altså)


Så var det bare å finne gaten, et strømuttak og et toalett. Det viste seg å ikke være fullt så enkelt. Jeg fant gaten og et toalett, men ikke noe strøm. Og dersom jeg gikk gjennom siste kontrollen så ville jeg ikke ha noe toalett - og enda var det to timer til flyet mitt gikk...
Men innforbi den siste kontrollen så var det altså strøm til pc'n. SÅ jeg måtte rett og slett velge mellom toalett og strøm. Jeg valgte strøm!

Omsider ble det "lille" flyet vårt åpnet for boarding. Det "lille" flyet vårt hadde ikke mindre enn 3 seter ved vinduet, 4 seter i midten og 3 seter ved vinduet igjen... Ja, og selvsagt - to etasjer!
Jeg hadde vindusplass og var strålende fornøyd med det! Enda emr fornøyd var jeg når jeg kom inn og så at jeg ikke hadde noen på sia meg! :D Deilig!


Her var det bare å sette seg til rette, de neste 12 timene skulle trilbringes i det setet!

Etter take-off så fikk vi utdelt høretelefoner, vann og nøtter.
Jeg satte på " en natt på museet 2" og satt å humret for meg selv. Middagen kom også tuslende etterhvert, sammen med et glass rødvin! Jeg har jo tross alt ferie! :D
Til middag var det kylling (?), potetmos, grønnsaker og noe anna rart jeg ikke spiste.Etter middag var det på tide å sove synes flyvertinnene - så jeg fikk beskjed om å stenge vinduet. *snurt* JEG ville jo ikke sove, men hadde tydeligvis ikke noe valg der.


Dag 3
Etter en lang natt, med få timers søvn så fikk vi lov til å stå opp! Ble vekket av at det ble servert drikke, samt lukten av frokost!

Frokosten var ikke akkurat noe å hoppe av glede for. De hadde ikke "scrambled eggs" igjen så jeg måtte få Koreans frokost. Jeg spiste frukten jeg... Og har innsett at vi må finne restauranter hvor de serverer annet enn koreansk mat. *ler*


Disse siste timene satt jeg å halvsov, hørte musikk og slappet av mens jeg så på kartet hvor vi var, hvor vi hadde flytt, hvor langt, hvor lenge vi hadde igjen osv. Egentlig litt artig å se på! :)


Men etter x antall timer så hadde jeg endelig fast grunn under føttene mine! Da var det bare å finnet et toalett, ta frem tannkosten (takk Charlotte - verdens beste gave!!!!!) og pusse tenna, vaske seg litt og så se om man fant et bagasjebånd. Det var nemlig nå alt det morsomme startet!!!

Men først.... - passkontroll!
Passdame: Reiser du alene?
Jeg: Ja.
Passdame: Bare 14 dager?
Jeg: Ja.
Passdame: Skal du studere?
Jeg: Nei, ferie.
Passdame: Hvorfor akkurat Korea?
Jeg: Kjæresten min er på jobb her.
Passdame: Ah, er han lærer? (mange utlendinger som jobber her er lærere)
Jeg: Nei.
Passdame: Jasså, Lotte hotell (ser på meg og måler meg med øynene)
Jeg: Ja.
Vel, papirene og pass ble stemplet, så ble vel godkjent da...
Alt det rare de spør om!Jeg fant bagasjen min, og så var det å levere fra seg en lapp jeg hadde fylt ut.
Kom plutselig på at jeg måtte jo ha penger - så fant meg en minibank, og tok ut "litt" penger. Bare 100.000 ca. *ler*


Tuslet ut på utsiden og skulle finne bussen som da skulle ta meg videre. Det sto jo bare 30 busser der, alt sto på koreansk og jeg skjønte svært lite.
Så tuslet videre bortover, fant en mann og sa lettere forvirret: "Gimpo?" (som da er den andre flyplassen - for innenlandsfly)
Han skravlet i vei på koreansk, tok meg med til en buss og solgte meg en billig bilett. Bare ca 6500,- Bagasjen ble bært inn i bussen og jeg fikk beskjed om ås ette meg. Uten helt å ane hvor bussen gikk, når den gikk eller noe sånt.
Den kjørte avgårde, ut på motorveien - snakker vi 12feltsvei eller!? og tydeligvis inn mot Seoul.

Jeg lurer forøvrig på om det er stor forskjell mellom høy- og lavvann her. Det så hvertfall sånn ut!Etter rundt 40 min så jeg skilt mot flyplass, og fant ut at det måtte være Gimpo. Det var det - men dere kan tro jeg ble litt svett når jeg så han kjørte forbi den. ÆÆææææ!!!!! Jeg skulle jo av!!! Men neida, han skulle bare kjøre meg til innenlands... :pHer måtte jeg også ha litt mat. Så etter at bagasje var sjekket inn og levert fant jeg meg ei sjappe som hadde mat.

Forundrer meg stadig over alle de som ikke prater engelsk jeg altså. Spesielt når de er såpass unge som det de er. Her måtte jeg peke på en lapp hva jeg ville ha. Jaja, jeg fikk nå det jeg pekte på hvertfall. Men cola light måtte jeg gi opp å få. Her måtte utlendinger tydeligvis ta det man fikk.Nok en sikkerhetskontroll, og for første gang ble jeg bedt om å tømme sekken!
Jeg har jo med meg så mye rart i sekken min. Datamaskin, kamera, ledning til pc, kamera, telefon, mp3spiller osv osv.
Men det de stussa på var disse pinnene mine med vaier mellom. *ler* Strikkepinner! De skjønte ikke helt hva det var, målte og styrte, og jeg hadde jo flere med meg! *ler* Men jeg forklarte hva det var, og de begynte bare å le av meg før jeg fikk tusle videre.Så var det bare å vente igjen da... Siste flyturen!! Men først måtte jeg få av meg noe tøy! Så sokker og genser ble kastet, buksa brettet til shorts, og jeg satte meg i sola med utsikt til landingsbanen!

Dette flyet er litt mindre enn det jeg hadde nedover.

Fant meg en kopp kaffe og en flaske vann, og sov i en liten time før jeg fant frem strikketøyet. Nå tror jeg at alle koreanere mener at nordmenn er rare, for jeg fikk mange rare blikk der jeg satt å strikka.Boarding siste turen, og da var det bare å få satt seg, på med musikk, hetta godt ned over øya og SOVE hele turen! En del turbulens, men nå er jeg jo så vant med å fly at det gikk helt fint! Å fly er jo som å ta buss nå. *ler*Endelig i rett by! Og her var det ingen kontroller - bare å gå ned til bagasjebåndet og ut! Og der ventet Kjetil! Endelig!

En taxi til hotellet - en deilig og etterlengtet dusj, litt avslapping og prating før vi tuslet ned til middag. Buffet på hotellet - de hadde møe rar mat!

Etter middag var vi ute en liten tur, hadde et par pils og bare kosa oss. Jeg var trøtt, men kunne jo ikke legge meg når klokka knapt nok var 20.00.


Samvittigheten ovenfor Ellen stikker litt da, men hun har det nok veldig fint hos farmor!

2 kommentarer:

Pyselotte sa...

Ser du, det gikk helt fint!
Bra tannkosten kom til nytte, og at sikkerhetskontrollfolka lo av strikkepinnene, og ikke kjefta ;)
Kos deg videre, gleder meg til fortsettelsen!
Og ikke glem kortet da!

Klara sa...

Nesten litt rart at du fikk lov å ha strikkepinnene på flyet. Bare tenk all den skaden de kunne gjort i de gale hendene.. *ler*

Hyggelig med reiseblogg da. :-)

Klem