lørdag 10. oktober 2009

Dag 8 - fredag! Sightseeing!

Kjetil tok seg fri fra jobb i dag - eller det heter vel at han valgte å sove lenge og dro på jobb på ettermiddagen.

Vi mistet frokosten på hotellet - men hva skal man vel med den når man har Starbucks, Paris Baguette og Donut Shop rett utafor døra?
Vi valgte å spise på Paris Baguette. Man kommer inn i cafeen og der møter man et svært bord av mat. Brød, crossianter, kaker, sanwicher osv. De hadde MYE mat der! Vi var fornuftige, og kjøpte hver vår sandwichting og en kopp kaffe!
Se på pianokaka!!! Den hadde jeg litt lyst til å kjøpe!


Vi hadde lyst til å se litt av denne byen her, så vi begynte med hval museet. Der var det desverre ikke lov til å ta bilder, så har ingen bilder derfra.

Der inne var det mye store fisk! Skjeletter av fisk hvertfall, og litt historie. De er litt dårlige til å skrive historien på Engelsk, så det ble mest titting for vårt vedkommende. Men det var mye bilder av både fangst og rensing av hval.
Hvaler er store fisk! *åpplyser*

Etterpå var det på tide å sette seg ned med kartet. Vi mangler jo fremdeles denne GPStingen. Så vi fant et par kart på hotellet og skulle kjøre etter disse. Vi startet med å jakte på noen varme kilder som skulle ligge litt oppi fjellet.Vi hadde sett skilt som viste veien, så vi tenkte at det ville jo være enkelt å følge. Men det viste seg å være verre enn vi hadde trodd.

I starten var det veldig greit å følge skiltene, vi kjørte og kjørte. Kjørte og kjørte.... Og kjørte.... Gjennom et tettsted, og opp i fjellene! NÅ er vi på riktig vei!!!! Og kjørte litt til...

Etter en stund stoppet vi for å se på kartet igjen, og fant vel egentlig ut at vi hadde kjørt for langt. (selv om vi fulgte skiltene...) Så vi snudde og kjørte tilbake igjen. Og da pekte plutselig skiltene i en annen retning, så da fulgte vi dem. Og plutselig var det ingen skilt lenger. De bare sluttet å skilte. Det er visst ganske vanlig her det. De skilter ikke hele veien frem. Det er jo ikke noe spennende, for da finner man frem med en gang...
Mens Kjetil leste kart, så måtte jo jeg se om jeg så noe spennende ut av vinduet. Og joda, om noen trenger chilipepper, så vet jeg hvor jeg finner MØE.


Nå begynte jeg å bli sulten, så vi bestemte at vi skulle dra til en anna plass. Et fyrtårn som også er en attraksjon for turister. Når vi da kjørte ut dit, så så vi at her kunne det bli spennende!

Både Kjetil og jeg er veldig fasinert av havet, og alle kreftene vannet fører med seg. Så vi var jo nærmest i paradis over det vi så.

Masse bølger som slo inn over fjellene. Spruten som sto opp i lufta... Et herlig syn!


Vi spiste også lunsj/middag her. Kjempedeilig mat, som vi spiste mens vi så ut over havet! :)

Kjetil måtte en tur på jobb, og her er da hva han jobber på om dagen. Du ser han såvidt i blått der oppe....
Langs brygga på jobben hans så fant vi også et norskt skip.
Ifølge Kjetil så er det lite. Jeg synes det var en svæææær båt!

Ingen kommentarer: