fredag 16. oktober 2009

Torsdag 15.10.09 - utflukt!

Vi har fått GPS igjen! *lykkelig*

Så nå kan vi ut på tur! :D Jeg har bestemt (selvsagt) at vi skal til Busan. En litt større by enn Ulsan hvor vi bor nå. En liten kjøretur på 1 time ca.

Det var en artig kjøretur, her trenger man ikke selskap i bilen så lenge man har GPS, for den prater jo konstant! Og passer veldig godt på at man gjør alt riktig. Kjører man for fort får man opp røde varsler og streng beskjed om å senke farten. Og hun slutter ikke å mase om det, før man er UNDER fartsgrensen.

Men.....
Ikke før man er under fartsgrensen, så får man streng beskjed om å komme seg opp i tillatt hastighet, og holde den hastigheten. Man må nemlig ikke kjøre under fartsgrensen. *svett* Og hun tar ikke hensyn til eventuelle røde lys, kø eller sånne ting. Så om man står for lenge i kø og kryper fremover så har man det konstante maset om å komme seg opp i tillatte hastighet!

Og når man er fremme så sier hun. "destination reached. Voicedirection will be terminated" Da forventer man at hun slutter å prate. Men NEIDA. Dama fortsetter å japle i det uendelige om denne fartsgrensen man må overholde, om at man har kjørt forbi stedet i leting på parkeringsplass o.l.
Jeg hadde mange latterkuler på veien når Kjetil begynte å diskutere med GPS'n. Her får man nemlig svar på tiltale. *ler*

Men vi kom oss nå til Busan til slutt. Her hadde jeg på forhånd bestemt at vi skulle se på et akvarie de har der. Er landets største akvarie, med masse rare ting.


Det første som møtte oss var en del Koreanske ferskvannsfisk. De var ganske store mange av dem.
Etterpå var det Pingviner. De var travelt opptatt med formering. To hadde seg nede i en dump, mens det sto en 4-5 stk som passet på at det gikk rett for seg. *ler* At han ikke fikk prestasjonsangst er jo helt utrolig, så mange som sto å så på...

Tuslet rundt der, så mange fisk, sjøhester, maneter, blekksprut, haier, kjempeskillpadder osv osv osv. De hadde mye dyr der! Og siden bilder taler mer enn ord så.....
En stygg fisk!
Shark!
Denne ville ikke jeg møtt på under vann! *grøss*
Nemo!
En manet av et slag. Ser ut som den har vannkopper.
Kongekrabbe!
Sebramurene.

Og historien om gale nordmenn fortsetter........
Etter akvariet så fant vi en Starbucks (surprice) hvor vi kjøpte kaffe. Den tok vi med oss mens vi tuslet bortover Haeundae Beach. Jeg måtte selvsagt dyppe tærne i vannet! Ikke avskrekkende kaldt, og hadde vi vært der tidligere, så skal man ikke se bort ifra at jeg kunne tatt en dukkert.
Jeg mener, hvem ville vel ikke badet her!

Vi fant et marked av noe slag, der var det mange rare ting! Fisk, klær, sko, grønnsaker, frukt, mer fisk.
Middagen fortærte vi på TGI Fridays! Nydelig biff og en kald cola light!
Og en nydelig dessert etterpå!


Varm Brownies med vaniljeis! *sikle*

Ingen kommentarer: