lørdag 8. mars 2008

Syk.

For de som ikke ønsker å lese mine klager bes vennligst lukke dette vinduet ASAP.

I uka som var nå, så var Ellen syk fram til Torsdag. Da var hun i barnehagen. Jeg kjente på meg selv at jeg begynte å brygge på noe. Dette noe har utviklet seg videre.

Igår kveld merket jeg at jeg begynte å få vondt i ørene. Så jeg dryppa olje i dem og stappa i noe bomull. Jeg våknet idag og hørte ingenting på venstre øre, samt at det var ufattelig vondt. Jeg kom meg opp i sittende stilling, bøyde meg fram for å finne klær, og svopp sa det... Så smalt det godt i bihulene mine. Dette svoppet ble etterfulgt av en hodepine, og smerte i hele hodet. Her var det bare å hive innpå med ibux.

Ellen ble heldigvis (?) hentet av faren, så jeg startet sofapleie av meg selv. Smertene ble verre og verre og til slutt så dro jeg på butikken for å kjøpe smågodt. 1 kg endte jeg opp med. Smågodt kurerer alt. *ler*

Vel... Det hjalp fint lite egentlig... Men jeg måtte jo prøve litt fler kjerringråd. Så jeg hadde mer olje i øret, og ny bomull, knuste en løk og la oppå der igjen. Samtidig tok jeg to ibux.
Nå har jeg vært uten smerter en god stund. Spørsmålet er bare om det er ibux, smågodt eller kjerringråd som hjelper. *tenke*

Og for de som måtte lure... Ørebetennelse og bihulebetennelse samtidig =vondt!

Og ja, jeg synes veldig synd på meg selv.

5 kommentarer:

Klara sa...

Og storesøs lurer på hvorfor ikke lillesøs ringer for å høre om storesøs har noen gode råd mot dette.. Tross alt har storesøs "litt" erfaring med både øreverk og bihulebetennelse...
Uansett, siden storesøs nå har lest dette, velger storesøs å dytte på rådene på sin lillesøs...

Smågodt hjelper IKKE! Faktisk gjør sukker vondt verre fordi det øker betennelse. Men the med honning og melk i har en skikkelig god effekt. 2 ss honning (til dagen) og betennelsen går på retur.

Bihuler og øreverk. Det kommer stort sett alltid fra bihulene. IKKE SNYT! Da dytter du gørret ennå lengre opp i bihulene og smertene blir verre, samt at det tar lengre tid å bli frisk. Det du derimot må gjøre er å skylle bihulene med saltvann mange ganger til dagen (minst 6 ganger).
Dette kan gjøres på mange måter. Med saltvann i en skål å "suge" det inn (ekkelt). Eller ved å vaske en tom spruteflaske fra feks ketsjup å bruke den til å spyle det inn i bihulene.

Jeg bruker lunkent til varmt vann. Blander 1 liter vann med 1-2 ss salt. Bruk minst 1/2 liter vann når du skyller gjerne mer.

Jeg lover deg at dette virker! Saltvannet får slimhinnene i bihulene til å roe seg ned (er de som gjør vondt) og det at du får ut guggen gjør at det blir mindre betennelse.

Karen sa...

*sukk*

Jeg er overbevist om at det er smågodtet som hjalp. Jeg har nemlig ikke veldig vondt i dag... Enda...

Men jeg skal plage nesa mi med litt vann...

Klara sa...

Smågodtet hjelp nok litt på psyken, tror du ikke???

Glemte helt å ønske deg god bedring by the way..

Anonym sa...

Jeg synes også synd på deg. Håper du blir bra igjen snart.
Stor klem!

Karen sa...

Det var nok mest psyken smågodtet hjalp på ja. MEnmen, nå er det borte og jeg er fremdeles syk. Har satt seg i halsen over natta også nå, så jeg har kapitulert.
Nå må jeg bare håpe på høy feber så jeg kan gå til lege for å få medisin. :p