mandag 28. januar 2008

Blåmandag?

Dagen startet kl 06 - etter 4 timers søvn, noe som er litt i minste laget kjenner jeg.

Da var det bare å rulle seg ut av senga, kle seg, lage litt frokost og vekke Ellen. Der starter første problemet. Det viser seg at hun ikke var så interessert i å stå opp kl 0630. "mamma, æ ække færi sove enda" , "mamma, slå av lyset" , "mamma gå ut". Vi skal hente Klara, så du må stå opp nå Ellen. "Neeeeei, gåå uuuut"
Ellen kom seg etterhvert ut av senga etter mye overtalelse, og 0655 var vi ute av døra. Da var det sånn ca 5 min til vi skulle hente Klara.

Vi får hentet Klara og kjørt henne til Finsland på speilblankt føre. Jeg og bil med manuelt gir går ikke overens.

På turen ned var det fremdeles speilblankt, og Ellen snakka om at hun skulle i barnehagen.
Når vi er halvveis så ringer telefonen. Det er helsestasjonen som vil ha en prat med oss. Ikke noe problem, har enda en time til Ellen MÅ være i barnehagen. Så vi kjører inn dit...

Der starter problem nummer 2.
akkurat mens jeg hører bilen låses kommer jeg på at bilnøklene ligger pent i setet inne i bilen. Jaja tenker jeg... Heldigvis har jeg en defekt lås på andre siden, så ikke noe problem. Vel, det viser seg at denne ikke ville være defekt lenger og var låst for en gangs skyld.
Menmen... Vi får ta det problemet siden, nå må vi inn å prate emd helsesøster. Så vi gjorde det.

På vei ut derfra så går vi innom politistasjonen - det ligger jo i samme bygg. På venterommet er det selvsagt stappfullt, og en meget flau Karen går for å spørre om de kunne hjelpe meg med å komme inn i bilen siden jeg har låst nøklen inne i bilen. *megaflau* Hørte folk humret rundt meg. Og Ellen gjør ikke akkurat saken noe lettere "mamma, du låstse bilnølken inne i bilen. Det var dumt."
UT kommer en humørfylt politimann for å hjelpe meg, han prøver og prøver, men selvsagt vil ikke låsene på bilen min gi etter. Mens han holder på så kommer Ellen med mange av sine "glupe" gloser. "mamma, mannen ølegger bilen din" , "mamma, det er bæbubil, den sier bæbubæbu" mens hun peker på politibilen. Så går hun etter politimannen, setter seg på huk vedsiden av han, og er veldig nyskjerrig på hva han gjør "hva gjør du?" Han forklarer. "hvorfor det?" Han forklarer igjen. Følger etter over på andre siden og spør om det samme. Politimannen ler heldigvis bare...
Han kommer frem til at han ikke får det til, han er litt redd for å ødelegge låsen helt, så han anbefaler meg å hente reservenøkkelen.

Vi bestemmer oss da for å gå til bhg. Kommer opp dit, og jeg kommer på at dressene til Ellen ligger i bilen. Da var det bare å ringe til mamma. Hun hentet meg, kjørte meg hjem så jeg fikk hentet reservenøkkelen og kjørte meg til bilen igjen. TUSEN TAKK MAMMA!

Ellen fikk dress, og er nå ute å leker, og jeg har fått spist frokost.

Og alt dette skjedde FØR klokka passerte 10.

1 kommentar:

Klara sa...

Dette er da bare trening til skolen starter i morra for deg... *humrer litt sammen med politimannen over Ellens kommentarer* Ho kan få sagt det!!
Takk for turen